lg
dg
Internet usluge
Mali saveti za SEO i Web marketing

 

Linkovi :: Resursi

 

 

 

Na ovom mestu ćemo skupljati i objavljivati sve ono što Vam može pomoći da se Vaš sajt bolje vidi na Internetu...
Navratite povremeno i proverite novosti. Uskoro ćete moći da preuzmete i RSS Feed sa informacijama koje smatramo korisnim...
Saveti i sugestije su dobro došli...

 

div

Analiza dolaznih linkova po želji

Ono što Vam možemo ponuditi apsolutno besplatno je prikaz Vaših pozicija na glavnim pretraživačima.

Broj linkova koji vode ka pojedinim sajtovima

Skoro svi pretraživači ocenjuju Vaš sajt na osnovu broja linkova koji vode na Vaš sajt, što je taj broj veći imaćete bolju poziciju na pretraživačima. Na gornjoj slici boje imaju sledeće značenje: plava boja-loše kotirani, žuta boja-dobro kotirani (pogledajte i spisak pretraživača na koje Vas možemo postaviti i pozicionirati).
U donjem formularu upišite Vašu adresu i adrese sajtova po želji, poslaćemo Vam ovakvu tabelu i *.txt fajl sa listingom popularnosti svih URL koje navedete (za upotrebu u Excell ili Word tabelama).

Šta predstavljaju brojevi?

Brojevi pokazuju koliko stranica linkuje na Vaš sajt. Na primer broj 18.900 u AltaVista koloni znači da sa AltaVista direktorijuma linkova na Vaš sajt usmerava najmanje 18.900 web strana koje su indeksirane od strane pretraživača.

Odakle potiču ove cifre?

Provera popularnosti prikazuje rezultate dobijene od pretraživača. "Total" kolona je sumarna. Pretraživači često indeksiraju iste web strane, tako da stvarna suma može biti manja.

 

Ime, ime firme
Telefon
e-mail:
Vaša web adresa - URL:

Upišite URL konkurentskih sajtova ili sajtova
koje želite da ispitamo za Vas (1 URL-1 red):

Podaci koje upišete se neće ni pod kojim uslovima ustupiti, dati ili prodati trećem licu na korišćenje, služe za naše radne potrebe, a radi Vaše informisanosti i neće se koristiti na drugom mestu za neke druge svrhe. Rezultati ove analize će biti poslati na Vašu mail adresu u roku od 24 sata.

 

 

Detaljnije o nekim izrazima koji Vam možda nisu poznati:

  • Gustina ključnih reči (keyword density) na stranici je broj pojavljivanja određene ključne reči po strani. Ovaj broj pojavljivanja mora biti optimalan da SE ne bi izbacili web stranu iz svoje baze i da bi se postigla bolja pozicija u rezultatima pretrage.
  • Spajderi su softveri koje koriste pretraživači da šetaju po internetu (crawl) posećuju web strane, prate linkove, kontrolišu ispravnost i te informacije smeštaju u SE baze podataka. Mi možemo proveriti kako "spajderi" vide Vaš sajt, da li stranice imaju premalo ili previše teksta, da li su linkovi vidljivi, da li postoje neispravni linkovi, šta koji spajder ne vidi, šta promeniti za veću i kvalitetniju posećenost.
  • Pretraživači često menjaju kriterijume za rangiranje, što čini da ako ste danas prvi, sutra ste možda stoti ili hiljaditi... Stalno praćenje i ažuriranje načina pretrage, je potrebno uskladiti sa Vašim sajtom, tako da se Vaša jednom osvojena TOP Pozicija održava.
    Danas svi pretraživači rade neku vrstu inteligentnog pretraživanja. To znači da ako postoji 30.000 sajtova ispisanih kao rezultat pretrage, to znači da je odmah eliminisano ostalih nekoliko desetina hiljada, koji generalno ne odgovaraju ovim pretraživačima.
  • "Sandbox" je žargonski termin koji označava crnu kutiju u kojoj se nalazi svaka nova internet prezentacija. Pretraživači dobiju podatak o postojanju neke web stranice, ali je ne rangiraju odmah. Period koji treba da protekne je od 1-2 meseca na Yahoo, MSN Search, do 5-6 meseci na GOOGLE.com...
  • Zahvaljujući pretraživaču, u 80% slučajeva posetilac prvi put dolazi na neki sajt. 85% posetioca uopšte ne gleda rezultate pretrage koji su na poziciji većoj od 10 ili koji se nalaze na drugoj strani sa rezultatima, o trećoj ne treba ni razmišljati.
  • Da biste saznali koliko stranica vašeg sajta je Google uključio u svoju bazu, u polje za pretraživanje upišite: site:www.nazivsajta.com
  • Sitemap ili mapa sajta je spisak svih stranica koje sadrže korisne informacije i koje bi trebalo da se nađu u bazama pretraživača. Dobar online free alat za kreiranje sajt mape možete naći na www.auditmypc.com. Ovaj alat će Vam prijaviti i prekinute linkove i greške...

 

Google Novosti:

 

dv

Da li ste znali...?

"Search Engine Friendly Website", je termin koji označava sajt, čiji sadržaj se "dopada" pretraživačima...detaljnije

 

Google mera rejtinga se krece od 0-10, gde napr. Yahoo.com-rejting = 10, Krstarica.com-rejting=6, Relikon.com-rejting=4. Pogledajte kako izgleda jedan tipican izveštaj, i šta sadrzi u sebi što omogućava postizanje top 10 pozicija na SE.

 

Hosting je prostor na serveru na kome smeštate svoj websajt.
Domen je URL adresa sajta, a naziv napr. www.relikon.com može da se shvati kao drugo kraće, jednostavnije ime ili prečica za adresu računara 207.218.245.135 u našem slučaju.

 

Osim domena i hostinga, treće što Vam treba da biste se pojavili na internetu je websajt ili bar index.html stranica ili startna stranica u koju ćete upisati tekst po želji.
Viđali ste i nastavke kao što su html, php, asp i slično i u 99% slučajeva start stranica se zove "index".
Različita imena su index.html, Index.html ili INDEX.Html
("case sensitive" imena).

 

div

 

Home :: Internet promocija SEO & Web Design, e-SHOP rešenja

OPTIMIK Softver za krojenje ploÄŤastih materijala :: Umetnicka galerija Duboreza - Razni Autori :: Iz arhive :: Linkovi :: Kontakt
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Relikon - Novi Sad :: Copyright © 2003-2019 :: Svi tekstovi i fotografije na ovim stranicama, autorsko su delo vlasnika web sajta.
Molimo vas da nas obavestite o preuzimanju teksta i fotografija.

ld   dd